luni, 3 august 2015

Pasiuni si oameni




   Pfffiuuuu, ce greu se reincepe a scrie dupa o oarece pauza. Parca mi-as scoate creierii de la naftalina si i-as “centrifuga” precum rufele-n masina de spalat :))
    Adevarul e ca in ultimele luni tumultul vietii m-a facut sa uit de mine si de pasiunile mele. Ce mai incoace si-ncolo. Recunosc, asumat si cu mana pe inima ca de fiecare dintre noi depinde cum si ce facem in fiecare zi. Scuzele acelea ca ba n-avem timp, ba ca suntem prea obositi, ba ca stam doar putin cu tehnologia-n brate ca, draga Doamne, ne relaxam, cand, de fapt, ne afundam mai mult intr-o oarecare dependenta, sunt doar niste scuze menite sa imbrace alte temeri, spaime, griji si ganduri. Da’ acuma na, tot de noi depinde cat de puternici sau mai putin puternici suntem in a ne asuma...trecerea timpului si calitatea lui ;)
   Si tot astazi m-a izbit ceva, probabil prin prisma firii mele mai aprige din cand in cand, mai molcome sau mai directe pe alocuri, in functie de zi si de stare. Si evident prin prisma comparatiei pe care o facem noi oamenii, acestia de inca ne bucuram de aceasta viata chiar frumoasa ;)
Nedumerire transmisa de-un om tare drag: Cum se numeste un barbat care ii sta alaturi unei femei, indiferent de situatie, boala, greutati, cu enorm de multe sentimente frumoase, ca alminteri nu ai avea cum sa treci cu atata putere prin intamplarea de a asista la pierderea persoanei iubite? Si viceversa valabila. Dar cum se numeste un barbat care o ia la sanatoasa de indata ce simte ca nu e capabil nici macar de o discutie sincera ca se sperie de adevar, de sentimente, de teama ca ar putea sa auda verde-n fata ca a actionat cu lasitate? Si aceeasi viceversa valabila.

   Hmmm, ce sa raspund la asemenea nedumerire? Exact ce am preluat la randu-mi tot de la oamenii frumosi de-i am alaturi, cu toate ale lor bune si mai putin bune: “...ce raspandesti in jurul tau, de-aia ai parte inmultit cu 100”. Fiecare stie ce este cu adevarat important pentru el. Pe mine va rog sa ma scuzati ca aleg sa vad sufletele oamenilor mai inainte de praful nesters dupa vreun ungher uitat, sau ce se ascunde in spatele unui zambet in detrimentul lucrurilor materiale. Acuma na, n-om fi toti perfecti :)) 
   Acum ma reintorc sa-mi fac ghiozdanul, maine am o noua zi de scoala...a vietii ;) Ps: pentru cei care ma stiu folosind expresia “am experienta x”, se traduce prin faptul ca “am trecut prin intamplarea x”, dar asta nu inseamna ca am si invatat 100 % tot ce trebuia din aceea intamplare. Ba chiar mai am multe de invatat.

   Astazi am scris printre randuri, parca fara cap si fara coada, doar de dragul de a scrie :) Voi cand ati facut ultima data ceva doar de dragul de a face? ;)



 

Activităţile care ne ajută şi ne dezvoltă

Starting point    După ce am revăzut zilele acestea o prezentare TED extrem de cunoscută şi cu un mare impact pentru mine, mi...