duminică, 27 octombrie 2013

Care sunt lucrurile peste care puteti trece in viata si care sunt cele care va macina prea mult si peste care nu puteti trece?




   A trecut ceva vreme de cand am postat ultima data. Schimbarile din ultima perioada m-au tinut departe de..pofta de scris. Articolul de astazi porneste, cum se putea astfel, de la o noua discutie avuta cu o prietena. N-am sa dau toate detaliile discutiei noastre, ca ar trebui sa aduc si-o perdea in fundal :D, dar voi cauta sa fac un soi de rezumat, pornind de la intrebarea din titlul articolului de astazi ;)

   Ce anume le putem permite celor de langa noi, cu atat mai mult celor pe care ii consideram cei mai apropiati? Peste ce anume nu putem trece? Sau poate si mai bine, n-ar trebui sa ne intrebam ce este cu adevarat grav? Stiu ca termenii acestia gen “grav”, “acceptabil”, “insuportabil” sunt oarecum generici si variaza in intensitate de la om la om.
   Bun, iata care este parerea mea despre acceptabilitate sau...insuportabilitate. N-am sa accept niciodata vorbele urate, violenta, jignirile, incultura, prostia, betia, rautatea, lipsa de comunicare (iar pentru mine a comunica nu este totuna cu a vorbi), ignoranta si lipsa de respect. Voi trece insa cu o usurinta uimitoare peste un moment de ratacire, peste o zi proasta daca ai puterea de a mi-o spune clar si emancipat, peste faptul ca nu te pot auzi, poate, in fiecare zi, desi mi-o doresc, dar pentru ca stiu ca ai motive intemeiate ;) Si-as extrapola aceasta descriere catre toate tipurile de relatii.
   In tandem cu acestea, am constatat si rolurile foarte importante jucate de mediul familial, social, economic, cultural, emotional in care, vrand-nevrand, ne-nvartim. Si e mai mult decat evident ca si acestea isi lasa amprenta asupra personalitatii noastre si asupra...acceptabilitatii noastre. 

   Acestea fiind spuse, sunt tare curioasa: pentru voi unde se situeaza granita intre cele doua “paliere” ale vietii si cum reusiti sa le gestionati... :)

Activităţile care ne ajută şi ne dezvoltă

Starting point    După ce am revăzut zilele acestea o prezentare TED extrem de cunoscută şi cu un mare impact pentru mine, mi...