luni, 4 noiembrie 2013

Din cand in cand m-apuca cate-un dor...



    Vorbeam mai zilele trecute cu o colega si uite-asa, nitam nisam, ma napadira niste amintiri...
Mi-am amintit de-un fost coleg care, din nefericire, sa tot fie vreo trei ani de cand nu mai este printre noi. Domnu’ Mihai mi-a fost coleg la primul job. Trei ani si jumatate i-am petrecut impreuna. Tin minte si acum, cu mult drag, cum obisnuiam sa mancam impreuna, cum sarea sa ma ajute de cate ori aveam nevoie. Pe Domnu’ Mihai nici macar nu-l chema Mihai. El era Gheorghe toata ziua si pentru toata lumea, dar pentru ca lui nu-i placuse acel prenume, si-a spus singur Mihai si asa se prezenta tuturor :)) Doamne, cat ne-am mai amuzat pe faza asta cand ne-a povestit-o. Da’ unde mai pui ca pana si prajituri cand ne-aducea, nu ne aducea de Sf Gheorghe, ci de Mihail Si Gavril ;))
   Domnu’ Mihai mi-a oferit o lectie de viata tare importanta. Eram pe la inceputurile colaborarii noastre profesionale si, dupa cum e viata, am avut o mica discutie in contradictoriu. Eu mica si cu gura mare, el om de-o seama cu ai mei parinti, o fi gandit ca nu prea-l lasa sufletu’ sa-mi dea mie dreptate, chiar daca se cam stia cu musca pe caciula ;) Am trecut peste intamplare, fara ca Domnu’ Mihai sa-mi adreseze fix aceste cuvinte: “Am gresit”. Dar toata atitudinea lui de dupa, toate actiunile si interactiunile cu mine mi-au aratat ca a realizat ca si el era om si ca putea gresi, indiferent de varsta.
   Eram deja la al doilea job cand am aflat ca Domnu’ Mihai a trecut in lumea care se spune a fi a celor drepti. Acelasi dor pe care l-am simtit atunci il simt si acum. Inca am momente cand merg cu metroul si gandurile imi zboara catre acel om deosebit. Un om care putea sa stea acasa si sa nu munceasca, pensionat cadru militar, a ales totusi sa munceasca alaturi de noi. A ales sa ne ofere prezenta lui, bunatatea lui, invatamintele lui...
   Astazi Domnu’ Mihai nu mai este...fizic. Pentru ca in mintea si sufletul celor care l-au cunoscut va ramane pentru totdeauna!

Activităţile care ne ajută şi ne dezvoltă

Starting point    După ce am revăzut zilele acestea o prezentare TED extrem de cunoscută şi cu un mare impact pentru mine, mi...