joi, 28 ianuarie 2016

Intalnirile au rostul lor



 

  Stiti genul acela de intalnire care intr-un timp extrem de scurt te face sa realizezi foarte multe lucruri? Si chiar daca toate se afla sub nasul tau, vine acel moment cand cineva iti reaminteste despre tine lucruri parca uitate si, in plus, te face sa descoperi altele?

   Astazi am avut ocazia sa trec din nou printr-o astfel de intalnire. Si pentru ca timpul este unul din cele mai valoroase si pretioase “averi” pe care le detinem, recunosc ca am simtit aceasta intalnire fix ca o reala investitie…in mine :)

   Si pentru ca suntem suma gandurilor noastre, iar eu la inceputul acestui an mi-am setat foarte clar dorinta de a-mi petrece timpul cu oameni care doresc sa se dezvolte, care citesc, de la care pot invata, care se intereseaza in mod frumos si autentic de ceilalti, cu oameni care stiu ca viata se traieste si nu se comenteaza, cu oameni care zambesc sincer, cu oameni care cunosc notiunile de gluma si respect in acelasi timp, profesionalism si transparenta, oameni cu experienta de viata care stiu sa o impartaseasca frumos, cu leaderi in adevaratul sens al cuvantului, cu oameni care cauta sa vada calitatile celor din jur si care cauta sa-si dezvolte inteligenta emotionala in fiecare moment, sunt foarte mandra de acestia si de toate aceste momente.

   Si pentru ca ceea ce gandim, aceea atragem, zic ca am inceput bine. Asa cum imi reamintea altcineva aseara, la fel de frumos si valabil, ca orice ne dorim cu adevarat, cu siguranta se indeplineste. Si as completa eu ca se indeplineste exact atunci cand trebuie.

   In incheiere, recomand aici un filmulet foarte interesant pentru dezvoltarea noastra, dar si o intrebare care sa ne dea de gandit: tu ce ai invatat nou ieri? :)


marți, 19 ianuarie 2016

Ce mai citim in zilele noastre?



   O carte la fel de actuala precum era si in 1937, cand a fost publicata pentru prima data. Cartea lui Napoleon Hill, “De la idee la bani” a fost vanduta in peste 60 de milioane de exemplare. Si dupa ce am citit-o din scoarta-n scoarta, am inteles de ce aceasta carte este bestseller international de aproape 80 de ani.
    Tot ce as putea cuprinde eu in acest articol este prea putin, comparativ cu tot ce ati putea dobandi citind aceasta carte. In domeniul dezvoltarii personale consider aceasta opera ca fiind una de referinta.
    Redau mai jos, pe scurt,  cei 13 pasi spre imbogatire, dupa cum ii numeste autorul, si care intr-adevar pot transforma orice idee in echivalentul in bani. As spune eu ca, adaptand si asimilind toate informatiile din aceasta carte, putem sa ne bucuram de orice ne propunem. Sa trecem la actiune, zic :)

  1. Dorinta
  2. Increderea
  3. Autosugestia
  4. Cunostintele de specialitate
  5. Imaginatia
  6. Planificarea atenta
  7. Hotararea
  8. Perseverenta
  9. Puterea grupului de minti stralucite
  10. Misterul transmutarii energiei sexuale
  11. Subconstientul
  12. Creierul
  13. Al saselea simt

   “Mintea umana poate crea orice lucru pe care si-l imagineaza si in care crede.” – Napoleon Hill, “De la idee la bani”

    Concluzie: suntem suma gandurilor noastre. Sa gandim frumos si pozitiv :)


marți, 12 ianuarie 2016

Cand am uitat sa visez?



   
   E destul de greu sa te reapuci de scris dupa o perioada atat de lunga. De fapt, cred ca este aceeasi stare pe care o avem toti la un moment dat cand reincepem sa facem lucruri pentru noi sau cand iesim din acea sfera de confort care ne ofera o iluzie, dar care in realitate nu ne duce nicaieri.
   Eu recunosc ca am uitat undeva pe drum sa fac ceva pentru mine si anume…sa visez. Nu stiu unde am pierdut acest frumos obicei, dar recunosc ca asta am facut. Si cum toate se leaga unele de altele, asa incepem sa ne adancim intr-un soi de stare deloc benefica, uitand de noi.
   Dar pana la urma cred ca important este daca ne trezim si ce facem in acest sens. Eu aleg sa cred astazi ca m-am trezit din aceasta stare de amorteala, o amorteala cu care m-am luat la tranta de curand. Ca pana la urma, exact asa cum ii povesteam unei prietene de curand, stam, ne plangem, ne pansam ranile, mai varsam o lacrima pe alocuri, dar e musai sa ne mai si scuturam si sa ne ridicam. Pentru ca de sus se vede lumea mai frumos :)

   Cand am uitat sa visez? Candva pe drum… Prinsa in valtoarea lucrurilor, intre doua task-uri si alte ganduri, intre activitati care nu imi aduceau niciun beneficiu, dar cu care ma amageam ca ma relaxam, intre oameni pentru care eram un soi de salvatoarea lumii. Si asta pana m-am trezit ca m-a palit brusc ceva intr-o dimineata.
   Un om foarte drag sufletului meu (si cel mai mare incapatanat al tuturor timpurilor pe care l-am intalnit :)) ) si caruia mereu o sa-i fiu recunoscatoare pentru ca mi-a reamintit ceva atat de important pentru mine si de care uitasem: m-a reinvatat sa fac si sa ma bucur de ceea ce simt. Si chiar daca acum nu mai este in viata mea asa cum mi-as fi dorit, respectul pentru un astfel de om este de nepretuit si va ramane intotdeauna acolo. Pentru ca sunt oameni care iti reamintesc sa visezi, sa verbalizezi toate acestea fara o mie de paranteze inutile si pentru ca simt cu toata taria ca apar in viata noastra cu un rost. 

   Si pentru ca unul din visele mele inca de acum vreo doi ani era sa ajung sa-mi fac un blog based on pictures and English descriptions, iata ca am reusit sa fac asta. Astfel ca va invit cu drag sa vizualizati prima postare aici. Sentimentul satisfactiei si al implinirii este de nepretuit!

   Va doresc sa visati si toate visele sa ajungeti sa le vedeti realitate.


Activităţile care ne ajută şi ne dezvoltă

Starting point    După ce am revăzut zilele acestea o prezentare TED extrem de cunoscută şi cu un mare impact pentru mine, mi...