luni, 30 septembrie 2013

Rabdarea si cum reusim sa o scoatem la suprafata


   Apropo de rabdare...

   Ideea articolului de astazi mi-a dat-o o prietena. Fiecare dintre noi sunt convinsa ca a trecut prin acele zile cand, parca mai mult ca-n alte zile, simtea ca nu mai are rabdare. Fie ca ne cautam un job, pentru ca nu avem sau ca vrem sa-l schimbam, fie ca vrem sa ne luam o casuta sau o masina, fie ca vrem sa scriem o carte sau sa planificam un concediu frumos, indiferent de obiectivul pe care ni-l planificam, avem nevoie de rabdare.

   Dar si cum facem cand simtim ca aceasta ne paraseste si parca indiferent cat am cauta, tot nu reusim s-o aducem inapoi? Sa fie oare ceva cu ce ne nastem sau putem o construi pe parcursul vietii noastre? Sa fie oare aceasta rabdare ceva ce luam din mediul in care traim sau din nou o descoperim cu trecerea timpului si a experientelor? Sa tine de economic, social, cultural, emotional sau orice alt aspect al vietii noastre sau, de fapt, toate la un loc? 
   Personal, mie imi inspira ca rabdarea se castiga, se invata, se naste si ne insoteste toata viata intr-o gradare mai mica sau mai mare. Ca ne ajuta, iar o afirm cu tarie. Asa cum, cu la fel de multa tarie afirm ca rabdarea ne aduce impliniri fix la momentul potrivit. Chiar daca toti (sau aproape toti) stim gustul deznadejdii care pare ca nu are nici in clin nici in maneca cu rabdarea.

   Si totusi...sa-nvatam s-avem rabdare, cat pentru toata viata, viata care este asemeni unui exercitiu cu multe necunoscute, menite sa le descoperim sau sa le redescoperim zilnic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Activităţile care ne ajută şi ne dezvoltă

Starting point    După ce am revăzut zilele acestea o prezentare TED extrem de cunoscută şi cu un mare impact pentru mine, mi...