duminică, 8 septembrie 2013

Cum impacam si capra si varza in relatiile de cuplu? Si cine-i capra si cine-i varza? ;)


   Astazi am ales sa scriu despre relatii in general, si despre cele de cuplu in particular.
Ideea acestui articol a pornit de la faptul ca, in ultima perioada, am comunicat destul de mult pe aceasta tema. Evident fiecare cu parerile si opiniile lui. Si iata parerea mea ;)

   Omul, prin natura lui fiinta sociala, se invarte intre o multime de relatii: de familie, de prietenie, de cuplu, de tot soiul. Interesant este insa de vazut ce se intampla cand, dupa o perioada in care nu este angrenat intr-o relatie de cuplu, ajunge sa intre intr-o astfel de relatie, si pe alocuri sa nu stie sa gestioneze celelalte relatii pe care le-a avut pana atunci. La ce ma refer? Sa spunem ca am o prietena care a inceput de putina vreme o relatie (vorba cea romaneasca, se cupla si ea :))  ). Este de la sine inteles ca va trebui sa-si reevalueze timpul, sa-l disece si sa-l imparta in consecinta. Dar ce se va alege de o relatie de prietenie daca ea nu va sti sa faca asta?

   Buuun, aceasta este una dintre greselile mari pe care eu le vad atunci cand cineva intra intr-o relatie si uita cumva de persoana lui/ei si de celelalte relatii pe care le avusese mai pana atunci. Parerea mea este ca atunci cand te agati prea mult de cea/cel de langa tine, uiti de tine, intri intr-o dependenta care invariabil nu va duce la ceva bun. Cam ca atunci cand te grabesti (nu degeaba s-a inventat expresia “te grabesti ca fata mare la maritat” :D). A nu se intelege ca nu sunt constienta de faptul ca lucrurile se schimba inevitabil atunci cand in viata noastra mai apare o persoana. E pur si simplu o chestiune de logica. Dar tot la fel de bine stiu ca de noi depinde sa stim cum sa ne impartim acest timp, cum sa ne bucuram de el si cum sa le aratam celor de langa noi ca apreciem in continuare relatiile la care am cladit cu fiecare experienta traita impreuna. Si asta mai cu seama pentru ca timpul nu se intoarce niciodata. Iar daca “uitam” de o relatie pentru o alta, nu putem avea pretentia sa reluam lucrurile de unde le-am lasat atunci cand am “uitat” de ea, cand constatam ca poate cea din urma nu a mers asa cum ne-am asteptat. Ca de, cam asa e viata!
   Deci, tema de gandire ;))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Activităţile care ne ajută şi ne dezvoltă

Starting point    După ce am revăzut zilele acestea o prezentare TED extrem de cunoscută şi cu un mare impact pentru mine, mi...