duminică, 27 aprilie 2014

Ce si cat mai mancam



   Dupa cum mi-e obisnuinta, multe din articolele mele pornesc de la discutii diverse si pe teme diverse, kind of life experience asa ;) Saptamana aceasta am ajuns intr-o discutie legata de alimentatia noastra cea de toate zilele, despre ce si cat mai mancam, despre ce obiceiuri alimentare avem, despre diete si alte asemenea. 

   Trebuie sa recunosc ca in viata mea n-am tinut o dieta. Din simplul motiv ca sunt lipsita de ambitie si organizare in acest sens. Pe langa asta, la fel de bine recunosc ca tot ce stiu intr-ale alimentatiei au fost testate doar pe mine, deci sunt mai degraba in masura sa fac afirmatii filtrate prin experienta mea.
   Un subiect poate controversat, dar vizavi de care cred cu tarie ca ne impacteaza foarte foarte mult. Chiar am postat mai devreme pe Facebook o poza cu o salata si cu completarea ca una dintre placerile mele este sa mananc. Aici chiar pot sa detaliez si sa spun ca este o foarte mare placere de-a mea sa mananc :)) Asa cum pot continua spunand ca am facut din asta si un hobby. Mai exact, imi place sa gatesc pentru ca ma ajuta sa ma relaxez, dar si pentru ca ma incarca de o stare tare faina si placuta cand observ ca din mainile mele mai rasare cate-o mancarica, cate-o prajiturica...:D

   Fara sa realizez, m-am trezit intr-o zi rememorand cat mancasem eu in ultimele ore. Si-asa am ajuns la concluzia ca imi place sa mananc putin si des. Deci am cel putin vreo 5 mese pe zi. Am mai facut un pas si am ajuns sa ma gandesc ce-mi place mie sa mananc la aceste mese. Mdaa, pai avem asa, intr-o ordine nu chiar aleatorie:

  •   Salate de toate soiurile
  •    Iaurturi, aproape de toate soiurile
  •   Ciorbite si supite
  •   Tocanite si cu o frantura de muraturi trantite alaturi
  •   Paine destul de putina si-atunci eventual in combinatie de sandwich-uri
  •   Carne de curcan, pui, de vita, extrem, da’ extrem de rar de porc
  •   Chec, prajituri in foi si-alte prajituri delicioase facute in casa (da’ sa ne-ntelegem, nu toata prajitura dintr-odata :))  )
  •   Rosii taiate marunt asezonate cu patrunjel si c-o bucatica de branza alaturi
  •   Peste in foooarte multe combinatii (imi place chiar si sa merg la pescuit :D  )
  •   Fructe si legume goale si combinate, pur dupa pofta
  •   Si lista poate continua

   Si la capitolul bauturi cred eu ca stau bine in ultima perioada: apa plata, ceaiurile, limonade, compoturi, lapte. Sucuri din comert, destul de rar, dupa cum am mai spus, daca sunt prin vizite ;) Si da, cafeluta mea vinovata de dimineata, care are lapte in cea mai mare proportie.

   Rostul acestui articol? Putem avea o alimentatie extraordinar de gustoasa care sa ne ajuta sa avem o stare de bine, echilibrata, cu un tonus de invidiat si care sa ne ofere o sanatate excelenta, fara feelingul ca trebuie sa ne trantim diete pe cap. Cred cu tarie ca aceasta este si in stransa legatura cu starea noastra psihica. Si cand toate acestea se balanseaza corespunzator, ne bucuram de zile excelente.

   Voi ce idei gastronomice ati mai avut in ultima perioada? :)


joi, 17 aprilie 2014

Eticheta in viata



   Dupa cum marturisesc de cate ori am ocazia, imi place sa citesc. Aleg intotdeauna o carte buna sau o plimbare alaturi de oamenii dragi in detrimentul, de exemplu, uitatului la Tv ;) In aceasta maniera, acum ceva vreme am mai bifat o cartulie foarte interesanta, tot un Pocket Business (Nandine Meyden – Eticheta in viata de afaceri), din care am luat urmatoarele idei, si pe care le transmit aici ca un soi de reminder pentru noi toti :)

  • Prima impresie este hotaratoare
  • Comunicarea are loc pe toate planurile
  • Functie de obiceiurile culturale exista zone de distanta diferite
  • Acordati e-mailurilor din sfera profesionala aceeasi grija ca si corespondentei personale
  • Cand aveti o discutie la telefonul mobil in spatiul public, cantariti bine cine mai poate fi partas la convorbirea dumneavoastra si ce ii este ingaduit acestuia sa asculte
  • Starea in care se prezinta masina personala spune ceva despre dumneavoastra; si as spune eu cam tot ce va inconjoara
  • Pregatiti-va cu grija pentru un interviu de angajare, de la problemele specifice profesionale, pana la vestimentatie si impresia personala pe care o lasati
  • Evitati temele de discutie care pot da nastere unor divergente, pot izola sau leza
  • In atitudinea dumneavoastra din cursul discutiilor faceti distinctie intre conversatie, tratative sau datul lectiilor
  • Puneti pret pe o infatisare permanent ireprosabila
  • Cu cat aparitia dumneavoastra este mai discreta, cu atat mai mare este si efectul general de distinctie

         Titlul articolului meu de astazi a pornit de la aceasta carte. Eu insa l-am adaptat, tocmai pentru ca am credinta ca toate ideile de mai sus, si altele in plus, se aplica tuturor palierelor vietii noastre.

   Deci, sa avem grija frumos de noi si de tot si toti ce ne inconjoara :)

duminică, 13 aprilie 2014

De Florii, cu drag


   Initial articolul de astazi se vroia a fi o poveste despre cum a fost la Simfonia Lalelelor din Pitesti. Din pacate insa, datorita unei situatii urgente si neprevazute, anul acesta am ratat evenimentul mai sus mentionat.
 
   In acest context m-am reorientat si astfel am ales sa scriu cu gandul la cei dragi, la oamenii frumosi care, alaturi de mine, isi serbeaza ziua numelui. Am ales sa multumesc din tot sufletul celor care s-au gandit la mine: printr-un mesaj, printr-un telefon, printr-o postare pe Facebook, sau prin orice alta modalitate au considerat de cuviinta sa imi arate ca sunt in gandurile lor. Iar eu, la randu-mi, sa le transmit celor a caror zi onomastica este/a fost astazi, multa sanatate, fericire si impliniri alaturi de cei dragi!

   La multi ani, Floricelelor!



joi, 3 aprilie 2014

O piesa de teatru



   Prin articolul de astazi vreau sa povestesc despre un hobby pe care il am si de care ma bucur de cate ori am ocazia. E lesne de inteles care este acesta avand in vedere titlul articolului ales pentru astazi. Da, imi place foarte mult teatrul.
Aseara am avut placerea sa vad piesa “Pensiune completa” la Teatrul Mic din Bucuresti intr-o distributie excelenta: CRISTIAN IACOB (Jean Francois Moncey), ANA BART (Megali Martigue), RUXANDRA ENESCU (Cecile Moncey), SERGIU FLEŞNER (Hans Muller), CLAUDIA PREC (Heidi Muller), VITALIE BANTAŞ (Dl. Legris), LILIANA PANĂ (Nadine Dujardine), BOGDAN TALAŞMAN (Gerard Blanchard), ANDREEA GRĂMOŞTEANU (Paquerette), CLAUDIU ISTODOR (Charles Henri Martigue), CUZIN TOMA (Marc Dujardin). Recunosc ca distributia exacta am luat-o dupa site-ul http://www.teatrulmic.ro/spectacole/hotel_mimoza.htm.



   Piesa este o comedie spumoasa menita sa relaxeze, dar si sa dea de gandit prin ideea sa centrala. Sotul isi anunta sotia in fiecare an, de vreo zece ani incoace, ca este nevoit sa plece din motive profesionale (“in prospectie”), intr-o anumita localitate unde se cazeaza de fiecare data la acelasi hotel. “Hotelul” nu este altul decat casa amantei sale, al carei sot, la randul sau este plecat mai multe luni pe an. Ce se dezlantuie cand sotia inselata hotaraste sa-i faca o surpriza sotului sau, va invit sa aflati vizionand aceasta piesa care a ridicat o sala intreaga in picioare si a starnit hohote peste hohote. Pe langa faptul ca iti pune rotitele in miscare si ca te determina sa-ti pui ceva intrebari, hai sa le numim existentiale ;) De genul “Cum as reactiona eu intr-o astfel de situatie?”, “Care ar fi sentimentele pe care le-as incerca?”, “Dupa o anumita perioada, la rece, peste ce as putea trece si peste ce nu?”, “Oare femeile chiar vin dupa Luna si barbatii dupa Marte?” :))



   Pe mine una m-a cucerit si mi-a reamintit cat respect am pentru actorii care muncesc cu atat de mult drag, pasiune, dedicare, pentru a putea transmite aievea adevarate opere de arta.
Deci? Voi ce piese de teatru ati vazut si le-ati recomanda oricand cu placere?

Activităţile care ne ajută şi ne dezvoltă

Starting point    După ce am revăzut zilele acestea o prezentare TED extrem de cunoscută şi cu un mare impact pentru mine, mi...