duminică, 27 aprilie 2014

Ce si cat mai mancam



   Dupa cum mi-e obisnuinta, multe din articolele mele pornesc de la discutii diverse si pe teme diverse, kind of life experience asa ;) Saptamana aceasta am ajuns intr-o discutie legata de alimentatia noastra cea de toate zilele, despre ce si cat mai mancam, despre ce obiceiuri alimentare avem, despre diete si alte asemenea. 

   Trebuie sa recunosc ca in viata mea n-am tinut o dieta. Din simplul motiv ca sunt lipsita de ambitie si organizare in acest sens. Pe langa asta, la fel de bine recunosc ca tot ce stiu intr-ale alimentatiei au fost testate doar pe mine, deci sunt mai degraba in masura sa fac afirmatii filtrate prin experienta mea.
   Un subiect poate controversat, dar vizavi de care cred cu tarie ca ne impacteaza foarte foarte mult. Chiar am postat mai devreme pe Facebook o poza cu o salata si cu completarea ca una dintre placerile mele este sa mananc. Aici chiar pot sa detaliez si sa spun ca este o foarte mare placere de-a mea sa mananc :)) Asa cum pot continua spunand ca am facut din asta si un hobby. Mai exact, imi place sa gatesc pentru ca ma ajuta sa ma relaxez, dar si pentru ca ma incarca de o stare tare faina si placuta cand observ ca din mainile mele mai rasare cate-o mancarica, cate-o prajiturica...:D

   Fara sa realizez, m-am trezit intr-o zi rememorand cat mancasem eu in ultimele ore. Si-asa am ajuns la concluzia ca imi place sa mananc putin si des. Deci am cel putin vreo 5 mese pe zi. Am mai facut un pas si am ajuns sa ma gandesc ce-mi place mie sa mananc la aceste mese. Mdaa, pai avem asa, intr-o ordine nu chiar aleatorie:

  •   Salate de toate soiurile
  •    Iaurturi, aproape de toate soiurile
  •   Ciorbite si supite
  •   Tocanite si cu o frantura de muraturi trantite alaturi
  •   Paine destul de putina si-atunci eventual in combinatie de sandwich-uri
  •   Carne de curcan, pui, de vita, extrem, da’ extrem de rar de porc
  •   Chec, prajituri in foi si-alte prajituri delicioase facute in casa (da’ sa ne-ntelegem, nu toata prajitura dintr-odata :))  )
  •   Rosii taiate marunt asezonate cu patrunjel si c-o bucatica de branza alaturi
  •   Peste in foooarte multe combinatii (imi place chiar si sa merg la pescuit :D  )
  •   Fructe si legume goale si combinate, pur dupa pofta
  •   Si lista poate continua

   Si la capitolul bauturi cred eu ca stau bine in ultima perioada: apa plata, ceaiurile, limonade, compoturi, lapte. Sucuri din comert, destul de rar, dupa cum am mai spus, daca sunt prin vizite ;) Si da, cafeluta mea vinovata de dimineata, care are lapte in cea mai mare proportie.

   Rostul acestui articol? Putem avea o alimentatie extraordinar de gustoasa care sa ne ajuta sa avem o stare de bine, echilibrata, cu un tonus de invidiat si care sa ne ofere o sanatate excelenta, fara feelingul ca trebuie sa ne trantim diete pe cap. Cred cu tarie ca aceasta este si in stransa legatura cu starea noastra psihica. Si cand toate acestea se balanseaza corespunzator, ne bucuram de zile excelente.

   Voi ce idei gastronomice ati mai avut in ultima perioada? :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Activităţile care ne ajută şi ne dezvoltă

Starting point    După ce am revăzut zilele acestea o prezentare TED extrem de cunoscută şi cu un mare impact pentru mine, mi...