luni, 10 noiembrie 2014

Iertarea mea, linistea mea





   Se spune ca atunci cand o usa se inchide o alta se deschide. Nimic mai adevarat. Si trebuie sa fii suficient de atent ca in drumul tau si din dorinta de a numara stelele sa nu ratezi luna. Si se mai spune ca in viata sunt doua tipuri de iertare: cea in care ierti si alegi sa mergi inainte cu persoanele respective si cea in care ierti, dar drumul tau in viata urmeaza alt traseu fata de al persoanelor in cauza. Oricare varianta alegi, foloseste-o intelept. Si invata sa ierti in primul rand pentru linistea ta. Pentru ca iertarea nu este a celui care ti-a gresit, ci este cadoul pe care ti-l faci singur. Asa cum iertare este si cea pe care inveti sa ti-o acorzi printre momente de viata pentru greseli pe care le-ai facut la randu-ti inevitabil. 

   Stiti expresia aceea a contrariilor care se atrag? Ei bine eu cred in ea doar pentru o scurta perioada. Pentru ca mai apoi, indiferent de natura relatiilor, ceea ce face diferenta sunt de fapt aspectele comune care tin de personalitate, hobby-uri, valori, interese, bucurii, placeri, sustinere, modalitati de comunicare si transmitere a ideilor personale, prietenii acceptate, calitatea timpului consumat impreuna. Si bineinteles toate cusute cu o ata a timpului si a experientelor care isi pun amprenta asupra noastra, a instinctului care ne transmite intotdeauna ce e bine si suntem datori sa invatam sa ne incredem mai mult in el decat o facem deja. 

   Linistea?... Cea interioara. Cea care te ridica, care simti ca te invaluie in putere si respect, cea care iti da senzatia aceea de “totul va fi extraordinar” chiar si in momentele cand poate n-ai avea nici cea mai mica speranta de care sa te legi. Acea liniste care se asterne odata cu trecerea timpului si cand vezi ca lucrurile incep sa se aseze.


   Ce legatura are iertarea cu oarece tipuri de personalitate si linistea? O parte de viata ;) 
Si-am invatat sa fiu recunoscatoare pentru usa aceea inchisa, ba poate chiar trantita-n nas. Pentru ca altfel astazi cu siguranta nu m-as fi putut bucura de soarele care iese frumos dintre nori :)
  







Thank you for giving my Sunshine!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Activităţile care ne ajută şi ne dezvoltă

Starting point    După ce am revăzut zilele acestea o prezentare TED extrem de cunoscută şi cu un mare impact pentru mine, mi...