marți, 25 noiembrie 2014

Bogatia noastra



  
  Ideea articolului de astazi mi-a venit dupa ce am lecturat cateva materiale aparute pe deja celebrul LinkedIn. Astfel, intr-unul dintre articole am descoperit cu interes ceea ce autorul considera ca fiind singurul semn care iti va prezice ca vei deveni bogat (sau poate ca esti deja ;) ).
Asa cum am simtit intotdeauna, am regasit si in acest articol ca bogatia inseamna pentru fiecare dintre noi altceva. Pentru unii poate fi reprezentata de oamenii de care suntem inconjurati, altii pot vedea bogatia prin prisma banilor, pentru altii timpul poate insemna bogatie si asa mai departe. Un lucru insa este general valabil. Pentru a ajunge sa fii bogat, indiferent de conotatia data acestui termen, trebuie sa muncim mult, bine si sustinut. Acesta va fi singurul lucru care va face diferenta in...bogatia noastra.


   Daca discutam de relatii, trebuie sa muncim la intretinerea lor prin timpul dedicat, calitatea conversatiilor, puterea de a-l intelege pe cel de langa tine in fiecare moment, capacitatea de a-ti gestiona emotiile in zilele mai putin bune, dorinta de a-l cunoaste in fiecare zi, indiferent ca vorbim despre partenerul de viata, copilul nostru, prieteni, parteneri de afaceri, colegi. Daca discutam de bogatie prin prisma banilor, si aici trebuie sa muncim mult (nu de alta, da’ s-a dovedit ca banii nemunciti se duc ca vantul si ca gandul ;) ). Iar in cazul de fata munca poate insemna sa invatam mai multe in domeniul nostru profesional sau de interes, sa cunoastem alti oameni cu care sa impartasim pareri, idei, cunostinte. Intr-un alt caz, daca avem in vedere bogatia ca timp pe care ni-l putem gestiona dupa bunul plac, inseamna intr-un final tot munca sustinuta, dedicata si cu implicare. 


   Asadar, bogatia poate avea diferite valente si depinde de fiecare dintre noi ce conotatii dorim sa ii oferim. Asa cum depinde tot de fiecare dintre noi cat muncim la aceasta bogatie. Pentru ca da, stiu ca de multe ori ar fi muuult mai simplu sa ne sune cineva la usa si cand deschidem sa gasim sacul cu bani, sau cand auzim cioc-cioc sa ne trezim ca suntem intr-o vacanta de vreo 300 de zile sau sa avem copiii gata educati si oameni impliniti sau oamenii dragi sa se muleze dupa dispozitia noastre zilnica. Dar nu se poate. Pentru ca in ultima instanta, tocmai aceasta este frumusetea vietii: sa invatam sa muncim sa ne cunoastem, sa adunam experiente, sa ne ridicam dupa fiecare incercare, sa ne asumam deciziile luate, sa ne organizam timpul cat mai bine cu putinta, sa invatam ceva din greselile noastre, sa ne facem curat in gradina noastra mai inainte de a da buzna la vecini, sa adunam in fiecare zi bogatie prin munca si experienta noastra. 

   Pe voi ce considerati ca va face bogati? :)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Activităţile care ne ajută şi ne dezvoltă

Starting point    După ce am revăzut zilele acestea o prezentare TED extrem de cunoscută şi cu un mare impact pentru mine, mi...