luni, 19 decembrie 2016

Secret Friendship Santa





     Este deja foarte cunoscut ca in perioada sarbatorilor, in general la birou, obisnuim sa avem acel eveniment pe care il cunoastem sub denumirea de Secret Santa. Avem lista cu nume, are loc extragerea, se stabileste bugetul maxim pentru cadou si data cand se vor imparti cadourile aferente. Pe alocuri mai exista cate-un personaj care scapa numele persoanei care i-a picat la extragere, de numai secret nu mai este (:D), ba mai auzi si pe la colturi niste pareri cu privire la evenimentul in discutie. Vine ziua evenimentului, multi ii uitam semnificatia, se face schimbul cadourilor, si gata ziua.

     Pornind de la conceptul de baza al acestui eveniment, mi-a venit mai zilele trecute ideea de a face ceva similar cu un grup de prietene, prietene cu care, poate, nu intamplator ma stiu de vreo douazeci de ani si cu care am fost si colege prin scolile primare. Si, dupa cum spuneam, uite-asa m-am apucat sa organizez un eveniment pe care l-am intitulat…Secret Friendship Santa. Am creat flow-ul evenimentului, agenda, am ales locatia, data si ora.

     Dar ce a fost diferit? In primul rand ideea cadoului. Regula de baza a fost sa nu cumparam nimic si sa ne folosim de orice ne-ar fi trecut prin cap din ce aveam in casa. Practic bugetul a fost zero, dar tocmai prin asta am vrut sa evidentiem ca prietenia adevarata este de nepretuit si ca timpul dedicat pentru a face cadoul special este cu atat mai valoros. Ah da, si inca ceva: astfel sa apreciem si mai mult tot ceea ce avem si sa ne reamintim ca suntem tentati sa cumparam o multime de lucruri, dar care, de cele mai multe ori, raman pe undeva uitate. Cadoul putea sa insemne orice: o carte din biblioteca, o prajiturica gatita cu ce aveam in bucatarie, o pusculita, o lumanare ornamentala, repet, orice ne-ar fi trecut prin cap.

     Astfel am trasat coordonatele si am purces la treaba. A avut loc extragerea, ne-am facut temele si in weekendul ce tocmai a trecut ne-am intalnit intr-o interesanta formula de patru la un restaurant aproape de casa. Si pentru ca, pe langa cadourile in care ne-am pus o parte din suflet, ne-am dorit sa mai avem ceva special, am adus si vreo douazeci de intrebari inspirationale la pachet (bine-nteles, intr-un ciorapel cu Mos Craciun) pe care sa le extragem cu aceeasi bucurie si nerabdare. Iar ca sa dam acestei sesiuni de intrebari o culoare aparte, una dintre prietenele mele dragi a adus trei bilute colorate carora le-am dat cate o semnificatie. Cea cu inimioara insemna “sharing is carrying”, deci la intrebarea extrasa trebuia sa raspundem toate. Biluta verde insemna ca raspunde persoana care extrage intrebarea. Iar biluta neagra daca era extrasa, raspunsul la intrebare trebuia dat de persoana din dreapta celei care facuse extragerea. Astfel atunci cand alegeam o biluta, extrageam si o intrebare. Bilutele au fost imprumutate cu simt de raspundere de catre mama din colectia baietelului :))

     Cadourile au fost extrem de creative si de efect. Tot ce va pot spune despre cadoul pe care eu l-am primit este ca…m-a facut sa plang de emotie realizand cat suflet si implicare a depus prietena care mi l-a facut. Si mai ales cat de bine ma cunoaste. Acest feeling este chiar un cadou in sine, nu-i asa? (Ca tot scriam despre cadouri zilele trecute, aici si aici). Pozele au fost facute cu acelasi aparat (acum si mai special) care ma insoteste in fiecare moment extraordinar si cu care am putut imortaliza unele din cele mai dragi momente. Cateva cadre din ce a iesit puteti vedea mai jos.

     Acestea fiind spuse, sper sa gasiti un strop de inspiratie printre aceste randuri si, mai ales, sa va reamintiti ca intotdeauna vor exista oameni minunati in viata voastra care va iubesc si va apreciaza neconditionat, indiferent de natura relatiei.

     Va doresc un Craciun de poveste!























2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Di, iti multumesc din suflet! Si te rog sa iti amintesti mereu ca si reciproca este la fel de valabila :)Sarbatori fericite si pline de liniste si bucurii!

      Ștergere

Activităţile care ne ajută şi ne dezvoltă

Starting point    După ce am revăzut zilele acestea o prezentare TED extrem de cunoscută şi cu un mare impact pentru mine, mi...