duminică, 25 august 2013

Despre un om frumos din viata mea si despre mandria si bucuria de a ne fi cunoscut






   Ce mi-am propus sa obtin cu articolul de astazi? Pai, sa le luam pe rand:
  • Sa evidentiez ca oamenii care ne sunt alaturi fie ne ridica, fie ne coboara si ca depinde de noi pe care ii alegem sa ne fie alaturi
  • Ca de la fiecare persoana pe care o intalnim avem ceva de invatat si ca tot de noi depinde ce anume alegem sa invatam ;)
  • Ca este foarte fain sentimentul de a avea in preajma oameni care au realizat ceva, care s-au zbatut pentru visele lor si care stiu sa faca lucruri frumoase
   Acestea fiind spuse, astazi mi-am propus sa-i fac reclama (cu si fara ghilimele) unei prietene, foste colege, o persoana pe care eu o admir foarte mult, pentru ca am avut sansa sa invat alaturi de ea foarte multe lucruri utile, pentru ca este o fire creativa si plina de idei frumoase, talentata intr-ale bijuurilor hand-made, invitatii de tot soiul, cutiute buclucase, si nu numai ;)

   Pe Danique (http://daniqueboutique.blogspot.ro/) am cunoscut-o acum vreo opt ani (wauuuu, atat a trecut? :))))) ), in cadrul primului meu job. Eu, mica si plina de temeri, m-am proptit la un interviu, primu’ meu interviu. Ea, foarte serioasa si sigura pe ea, ma astepta tacticos la-ntalnire :D Si uite-asa, am ajuns sa ne amuzam peste ani ca ce-o fi vazut la mine de m-a luat in echipa ei :))))
   La un moment dat, ca de, asa-i viata, drumurile noastre profesionale s-au despartit. Dar acest lucru nu ne-a instrainat, ba din contra, am pastrat o frumoasa legatura bifata la capitolul relatii si oameni pe care merita sa-i ai in preajma.
   Ce face Danique (https://www.facebook.com/pages/Danique-Boutique-cadouri-si-accesorii-handmade/116064701794783) in acest moment? Aici apare partea pe care eu o consider si frumoasa si utila si practica: bijuterii hand-made, cutiute de bijuterii, la fel de interesant mestesugite, ceasuri frumos pictate, invitatii pentru evenimentele de neuitat ale vietii, marturii si toate minunile care va mai trec prin capsor, menite sa va infrumuseteze viata!

   Acestea fiind spuse, o recomand cu toata caldura si increderea! Eu una, recunosc, sunt inevitabil topita dupa minunile care ies din mainile ei :) Ceea ce va doresc si voua ;))

marți, 13 august 2013

Welcome to the real world!




   Titlul articolului de astazi mi-a fost dat pornind de la o postare de pe Facebook. Iar ideea mi-a venit cumva tot de la acest site de socializare pe care il folosim cu atata indarjire in ultima perioada. Dar sa nu ma-ndepartez de la subiect :))
   Am avut la un moment dat ceea ce se numeste o prietena, cosideram eu, de-o viata. Ne stiam de cand eram niste copile, de pe bancile scolii generale. Sa tot fi fost vreo 15-16 ani de asa numita relatie. Intamplari petrecute impreuna, suisuri si coborasuri, bune si mai putin bune, sa se tot adune in acesti ani. Si iata cum, la un moment dat si pe nepusa masa, zbang! Nici una nici doua nu mai mi se raspunde la telefon, nu mai mi se raspunde la mesaje, nici macar cererea de prietenie pe Facebook nu imi este acceptata chiar si dupa un an jumatate in care practic n-am mai stiut nimic de existenta ei si am cautat cumva sa reiau firul acestei relatii terminate prea brusc (consider eu).
   Ce s-a intamplat?!? Stiu ca viata ne pune in situatia de a o lua pe drumuri diferite, mai stiu ca nu poti ramane prieten cu toti cei pe care i-ai considerat prieteni, mai stiu ca toti suntem supusi greselii. Dar cu ce nu sunt de acord este situatia in care o persoana care stii cat ti-a fost de apropiata sa o lasi practic sa iasa din viata ta fara o farama de explicatie, fara nici cea mai mica tentativa de a incerca sa remediezi un pod peste care ai trecut atatia ani de-a randul.
   
   Si astfel mi-am reamintit niste invataminte avute intr-un sertar si pe care le-am considerat bune de impartasit:

  • Poti sta langa un om o viata intreaga si sa ai senzatia ca nu l-ai cunoscut niciodata sau poti avea alaturi un om pentru o clipa si sa simti ca l-ai cunoscut cat pentru toata viata
  • Prieten ti-e acela care stie sa-ti fie alaturi la bine, dar cu atat mai mult la greu
  • Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi
  • Intreaba pentru a te convinge si nu lua lucrurile ca de la sine date
  • Apreciaza ce ai atunci cand ai, pentru ca maine s-ar putea sa nu mai ai ocazia

   Peste aceasta imagine, imi vine in minte o prietenie veche de vreo 20 de ani, care continua sa urce pe scara vietii ;)
   Si nu in ultimul rand, credeti ca exista ceva mai de pret in viata noastra decat oamenii si tot ce ne este dat sa invatam alaturi de ei? :)

joi, 8 august 2013

Despre dezvoltare personala si motive ca sa citesti carti bune




   Daca pana mai acum ceva vreme nici nu realizam existenta acestui concept, de o alta buna perioada am avut senzatia unui val ridicat de pe ochi si am inceput sa procesez din ce in ce mai mult cat este de importanta pentru mine ideea aceasta a dezvoltarii personale.
   Si cum puteam sa purced mai bine la drum in acest demers daca nu prin citit? Acesta a fost primul pas, si cum mie mi-a placut mereu sa citesc, acest pas a venit in cel mai natural mod cu putinta. Asa am descoperit si scrisul, amestecat si cu o nuanta de note muzicale, si placerea-i gata. Dar aceasta-i o alta poveste si-o vom lasa pe alta data.
   Sa revenim acum la partea cu dezvoltarea personala si cititul. Uite asa, din scoarta-n scoarta, dintr-un link in altul, dintr-o carte intr-alta, am ajus sa cred cu din ce in ce mai multa tarie ca fara carti nu putem functiona la cote maxime, ca ne aduc o groaza de beneficii, ca sunt o investitie care merita cu siguranta facuta.

   Si tot din dorinta de a avansa in demersul dezvoltarii mele personale, am ajuns si la un articol al lui Florin Rosoga. Cine-i Florin? Va las si pe voi sa descoperiti, singura completare pe care eu o fac este aceea ca pe mine m-au ajutat teribil articolele lui in acest demers de tot pomenesc de el, al dezvoltarii mele :)
   Un ultim articol al sau pe care eu am apucat sa il citesc este fix acesta: “25 de motive ca sa citesti carti bune”. Si ca sa fac si un clasament al meu, al beneficiilor aduse atunci cand citesti carti bune, evident pornind de la articolul lui Florin, pun in urmatoarea ordine


  1.               Inveti in continuu
  2.        Exercitiu de autodisciplina
  3.        Iti dezvolta creativitatea
  4.        Creste flexibilitatea creierului
  5.        Cartile iti ofera noi subiecte de discutii cu prietenii

Si asa cum era si normal, iata aici si link-ul catre articolul original:http://florinrosoga.ro/blog/motive-sa-citesti-carti-bune/

Am scris despre dezvoltare personala si motive ca sa citesti carti bune si particip la concursul organizat de Florin Rosoga pe blogul sau de dezvoltare personala si time management ;)

Voi ce beneficii mai vedeti in citit? Si ce alte lucruri intreprindeti pentru dezvoltarea voastra personala?

duminică, 4 august 2013

Cum reusim sa trecem peste zilele mai putin placute din viata noastra?


   


   Exista perioade si perioade in viata fiecaruia dintre noi. Astazi m-am gandit sa adun o serie de idei despre cum sa trecem mai usor, mai repede si mai bine peste acele perioade mai putin placute din viata noastra, pentru sunt convinsa ca toti experimentam la un moment dat astfel de trairi: ne simtim tristi, demoralizati, parca singuri si fara chef.
   Cineva imi povestea ca in astfel de momente alege sa mearga la cumparaturi. Ups, dar oare n-o fi cam costisitor? :)) O alta persoana imi spunea ca alege sa iasa la plimbare. Eu prefer sa ma apuc de citit, sa scriu, sa calc, sa imi fac un plan pentru zilele urmatoare.

   In speranta ca o sa va fie cu folos, iata mai jos cateva idei:

  • Plimbari
  • Citit
  • Scris
  • Activitati administrative (curatenie, calcat, spalat etc – ne tine mintea ocupata)
  • Mers la teatru
  • Mers la cinema
  • Sunat un bun prieten (atentie la conversatie, pentru ca tentatia este sa ne plangem foarte mult)
  • Facut poze
  • Ascultat muzica (de preferinta mai antrenanta, alminteri cadem iar in tristete)
  • Chiar si cumparaturi (dar sa fie cu masura, pentru ca mai apoi ne intristeaza iar vazand ca ne-am adus pe zero tot bugetul)
  • Desenat
  • Gatit 
  • Jucat (statul in preajma copiilor in astfel de momente te monteaza instant)

    Cu siguranta ca nimanui nu-i place sa treaca prin astfel de zile, dar cred cu tarie ca si acestea ne invata ceva: sa ne organizam, sa ne adunam puterile, sa ne analizam starile, sa constientizam ca este mult mai bine si mai frumos cand suntem optimisti, veseli, plini de viata, bucurosi, incantati ca am mai bifat un obiectiv, ca putem ajuta la randul nostru, ca putem oferi din cunostintele noastre, si alte asemenea.

    Pe voi ce va readuce pe linia de plutire? :)

PS: in curand, cu un nou rezumat, interpretare proprie, dupa o alta carte terminata!

Activităţile care ne ajută şi ne dezvoltă

Starting point    După ce am revăzut zilele acestea o prezentare TED extrem de cunoscută şi cu un mare impact pentru mine, mi...