joi, 8 august 2013

Despre dezvoltare personala si motive ca sa citesti carti bune




   Daca pana mai acum ceva vreme nici nu realizam existenta acestui concept, de o alta buna perioada am avut senzatia unui val ridicat de pe ochi si am inceput sa procesez din ce in ce mai mult cat este de importanta pentru mine ideea aceasta a dezvoltarii personale.
   Si cum puteam sa purced mai bine la drum in acest demers daca nu prin citit? Acesta a fost primul pas, si cum mie mi-a placut mereu sa citesc, acest pas a venit in cel mai natural mod cu putinta. Asa am descoperit si scrisul, amestecat si cu o nuanta de note muzicale, si placerea-i gata. Dar aceasta-i o alta poveste si-o vom lasa pe alta data.
   Sa revenim acum la partea cu dezvoltarea personala si cititul. Uite asa, din scoarta-n scoarta, dintr-un link in altul, dintr-o carte intr-alta, am ajus sa cred cu din ce in ce mai multa tarie ca fara carti nu putem functiona la cote maxime, ca ne aduc o groaza de beneficii, ca sunt o investitie care merita cu siguranta facuta.

   Si tot din dorinta de a avansa in demersul dezvoltarii mele personale, am ajuns si la un articol al lui Florin Rosoga. Cine-i Florin? Va las si pe voi sa descoperiti, singura completare pe care eu o fac este aceea ca pe mine m-au ajutat teribil articolele lui in acest demers de tot pomenesc de el, al dezvoltarii mele :)
   Un ultim articol al sau pe care eu am apucat sa il citesc este fix acesta: “25 de motive ca sa citesti carti bune”. Si ca sa fac si un clasament al meu, al beneficiilor aduse atunci cand citesti carti bune, evident pornind de la articolul lui Florin, pun in urmatoarea ordine


  1.               Inveti in continuu
  2.        Exercitiu de autodisciplina
  3.        Iti dezvolta creativitatea
  4.        Creste flexibilitatea creierului
  5.        Cartile iti ofera noi subiecte de discutii cu prietenii

Si asa cum era si normal, iata aici si link-ul catre articolul original:http://florinrosoga.ro/blog/motive-sa-citesti-carti-bune/

Am scris despre dezvoltare personala si motive ca sa citesti carti bune si particip la concursul organizat de Florin Rosoga pe blogul sau de dezvoltare personala si time management ;)

Voi ce beneficii mai vedeti in citit? Si ce alte lucruri intreprindeti pentru dezvoltarea voastra personala?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Activităţile care ne ajută şi ne dezvoltă

Starting point    După ce am revăzut zilele acestea o prezentare TED extrem de cunoscută şi cu un mare impact pentru mine, mi...