marți, 13 august 2013

Welcome to the real world!




   Titlul articolului de astazi mi-a fost dat pornind de la o postare de pe Facebook. Iar ideea mi-a venit cumva tot de la acest site de socializare pe care il folosim cu atata indarjire in ultima perioada. Dar sa nu ma-ndepartez de la subiect :))
   Am avut la un moment dat ceea ce se numeste o prietena, cosideram eu, de-o viata. Ne stiam de cand eram niste copile, de pe bancile scolii generale. Sa tot fi fost vreo 15-16 ani de asa numita relatie. Intamplari petrecute impreuna, suisuri si coborasuri, bune si mai putin bune, sa se tot adune in acesti ani. Si iata cum, la un moment dat si pe nepusa masa, zbang! Nici una nici doua nu mai mi se raspunde la telefon, nu mai mi se raspunde la mesaje, nici macar cererea de prietenie pe Facebook nu imi este acceptata chiar si dupa un an jumatate in care practic n-am mai stiut nimic de existenta ei si am cautat cumva sa reiau firul acestei relatii terminate prea brusc (consider eu).
   Ce s-a intamplat?!? Stiu ca viata ne pune in situatia de a o lua pe drumuri diferite, mai stiu ca nu poti ramane prieten cu toti cei pe care i-ai considerat prieteni, mai stiu ca toti suntem supusi greselii. Dar cu ce nu sunt de acord este situatia in care o persoana care stii cat ti-a fost de apropiata sa o lasi practic sa iasa din viata ta fara o farama de explicatie, fara nici cea mai mica tentativa de a incerca sa remediezi un pod peste care ai trecut atatia ani de-a randul.
   
   Si astfel mi-am reamintit niste invataminte avute intr-un sertar si pe care le-am considerat bune de impartasit:

  • Poti sta langa un om o viata intreaga si sa ai senzatia ca nu l-ai cunoscut niciodata sau poti avea alaturi un om pentru o clipa si sa simti ca l-ai cunoscut cat pentru toata viata
  • Prieten ti-e acela care stie sa-ti fie alaturi la bine, dar cu atat mai mult la greu
  • Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi
  • Intreaba pentru a te convinge si nu lua lucrurile ca de la sine date
  • Apreciaza ce ai atunci cand ai, pentru ca maine s-ar putea sa nu mai ai ocazia

   Peste aceasta imagine, imi vine in minte o prietenie veche de vreo 20 de ani, care continua sa urce pe scara vietii ;)
   Si nu in ultimul rand, credeti ca exista ceva mai de pret in viata noastra decat oamenii si tot ce ne este dat sa invatam alaturi de ei? :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Activităţile care ne ajută şi ne dezvoltă

Starting point    După ce am revăzut zilele acestea o prezentare TED extrem de cunoscută şi cu un mare impact pentru mine, mi...