duminică, 30 martie 2014

Dezvoltarea personala si un seminar foarte interesant


   Pentru toti cei care ma cunosc, si nu numai, stiu ca pentru mine dezvoltarea este foarte importanta. Si pe langa faptul ca este foarte importanta, mai si fac ceva in privinta aceasta :))
Ieri am fost invitata de o persoana pe care o apreciez si o stimez tare mult la un seminar care se dorea a fi intre orele 10-14 (doar se dorea, pentru ca am stat mai mult). Recunosc ca m-am gandit: “Ufff, sambata dimineata? Eu? Franta de oboseala si cu o imensa dorinta de-a dormi, ce caut eu acolo?” :)) Trecand peste acest prim impuls pe care cred ca, inevitabil toti il avem la un anumit moment, cu dorinta de a ma bucura macar in treaca de omul care mi-a facut aceasta invitatie (am spus in treacat pentru ca era ca o furnicuta la acel seminar, alergand dintr-o parte intr-alta tot cu treaba), am purces la drum.
   Ajungand acolo am ramas placut surprinsa sa vad oameni frumosi, dornici sa obtina informatii utile, atat pentru ei, cat si pentru cei din jurul lor ;) - Andrei, am retinut ideea cu transmisul informatiilor din seminarul tau tuturor celor care ar avea nevoie ;)) Ce m-a incantat pe mine cel mai mult din acest seminar a fost faptul ca am realizat ca pentru informatiile pe care noi le-am primit de la Andrei, in mod gratuit, el platise pentru ele. La ce ma refer? Andrei, impreuna cu Alexandra (fata draga care mi-a facut invitatia), au fost la evenimentele lui Paul Martinelli si Brian Tracy de la Bucuresti, mai inainte cu cateva zile de a ne vedea la acest seminar. Si tot ce a considerat mai util si mai important din aceste evenimente, Andrei a cautat sa le impartaseasca cu noi. Si a reusit intr-un mare fel!
   Si pentru ca apreciez foarte mult oamenii care dau din timpul si invatamintele lor, si pentru ca asta imi place si mie, va atasez mai jos cateva din ideile cu care eu am plecat de la acest seminar si care sper sa va fie de folos :)



  • Optimismul este fitness pentru creier
  • 30 de minute de miscare zilnica iti asigura sanatatea care sa iti dea putere sa intreprinzi demersurile care pentru tine conteaza
  • Oamenii cu care te inconjori sunt foarte importanti, atat pentru realizarea obiectivului tau, cat si pentru intreaga ta viata, as spune eu ;) – Ce valoare adauga fiecare om vietii tale? (Andrei Dunuta :D)
  • Oamenii de succes vorbesc si se gandesc la ceea ce ei vor si cum sa ajunga acolo
  • Care sunt cele mai importante 3 obiective din viata ta acum? Hmm, tema pentru acasa :D
  • Daca nu masori un lucru, nu ai cum sa-l imbunatatesti. Deeeci, e musai de trecut pe foaie date concrete (discutia din seminar era cu privire la obiective, eu o extrapolez catre orice aspect al vietii)
  • Concentreaza-te pe claritate
  • Oamenii de succes intai economisesc si apoi cheltuiesc. Pune de azi minim 10% din venitul tau la pusculita si vezi rezultatul in cel mai scurt timp ;) Cum la fel de bine de stiut este ca oamenii de succes se gandesc la solutii, deci privesc catre viitor
  • Investeste in tine, in dezvoltarea ta, minim 30% din venitul tau (eu as zice si in hobby-urile tale, pentru ca si acelea iti ofera ceva in plus pentru sanatatea ta, la modul ca toate sunt, din punctul meu de vedere, interconectate)
  • Apuca o foaie de hartie, sau mai multe :D, si scrie 101 obiective pe care vrei sa le realizezi. Da da, ai citit bine, 101 :))

In cateva cuvinte, acestea sunt o parte din lucrurile pe care eu le-am invatat/ mi le-am reamintit ieri.
Si poate fara nicio legatura, in drum catre alte treburi, ieri m-am oprit sa fac si cateva poze... Hmmm, nu fara nicio legatura, ba din contra, legatura este data de sentimentul foarte fain pe care il ai cand descoperi lucruri care te impulsioneaza, care te invata, care te ridica, si le corelezi cu lucrurile pe care deja le stiai despre tine si care iti plac ;)



duminică, 23 martie 2014

Maturitatea anilor si a relatiilor



   Cum multe din articolele mele pleaca de la discutii de viata avute cu oameni dragi mie, si cel de fata se incadreaza in aceasta categorie. Evident cu scopul de a reaminti oricui citeste niste idei/povesti de viata. Discutam astfel acum vreo doua zile cu o prietena in legatura cu anumite relatii si cum ne influenteaza acestea. 
   Mai exact, am avut un caz destul de interesant in ceea ce priveste o cunostinta comuna pe care o aveam si care, ca mai noi toti, are cont de Facebook. Acum zau, ca s-a inventat si vorba cea “n-ai Facebook, nu existi” :)) Care-i ideea? Pai, respectiva cunostinta si-a anuntat cu surle si trambite pe mai sus mentionatul site ca s-a logodit. Pana aici poate nimic in neregula, dar ca la scurta vreme sa-si etaleze rufele in public, parca nu mai este chiar atat de in regula. Si cu atat mai mult cu cat imi permit sa cred ca avand o varsta putem avea alte pretentii ...

   Toti avem relatii, toti invatam sa trecem prin ele, intr-un fel sau altul. Eu am invatat ca, indiferent de relatiile pe care le ai, cat conteaza o anumita persoana pentru tine, trebuie sa inveti sa iti asumi deciziile si actiunile, si sa te intrebi “Eu cu ce pot sa traiesc?”, “Care sunt defectele pe care le pot accepta omului de langa mine?”, “Pana unde pot face compromisuri menite sa ajute si de la ce punct inainte uit de mine?”, “Ce asteptari am de la aceasta relatie?” Si acestea sunt doar cateva dintre intrebarile care imi trec prin cap, tocmai pentru ca mai apoi sa nu ajungem sa reprosam absolut totul celuilalt, atunci cand o relatie merge altfel fata de ce am visat noi.
   Sa ne amintim ca orice relatie intampina probleme, gelozie, o vina pasata de la unul la altul asemeni unei mingi de baschet, si alte momente grele, dar ca de noi depinde cum le gestionam, ce si cat acceptam. Si nu, nu sunt de acord cu etalatul tuturor momentelor vietii noastre in public - poate si de aceea am ajuns sa ma intrebe prietenii de ce-mi pun cele mai multe poze pe Facebook doar cu mine :)) Sunt de acord ca trebuie sa ne adaptam vremurilor in care traim, si inclusiv relatiile trebuie sa ni le adaptam in consecinta. Dar la fel de mult cred ca este important ca din tot ce ne aduce schimbarea sa luam ce este mai bun, mai util si mai frumos.

   Pe cale de consecinta, zic ca este extraordinar sa avem respect, bun simt, implicare, demnitate, frumusete, prietenie, si nu in ultimul rand comunicare in relatiile noastre, indiferent de ce natura sunt ele. Luam aceste “ingrediente” impreuna, le-amestecam corespunzator dupa o reteta proprie si savuram rezultatul ;)



duminică, 16 martie 2014

Hobby-urile noastre si cum reusim sa ne incarcam bateriile



   Astazi mi-a trecut prin cap sa astern aici cateva idei legate de hobby-uri, in particular, si despre cum reusim sa ne destindem si sa ne revitalizam, in general.
   Tocmai pentru ca de multe ori suntem mult prea prinsi in valtoarea lucrurilor agitate, treburi “administrative” care-si au si ele rostul lor, dar care de multe ori ne fac sa uitam de noi. Toti trebuie sa avem grija sa ne platim facturile, sa dam indexul de la curent, gaze sau mai stiu eu ce apometre, sa avem grija sa facem piata, ca deh, tre’ sa mai si gatim, sa trantim in masina de spalat niscaiva haine care ajung mai apoi intinse pentru a se usca si care sa fie si frumos calcate (cu fierul de calcat si nu in picioare :)) ). 
   Si uite-asa toate acestea, si multe altele, ne fac sa uitam de multe ori de noi si sa ne intrebam la un moment dat “Hmm, oare cat a trecut de cand am facut ceva pur si simplu pentru sufletul meu, pentru linistea mea, pentru bucuria mea..?”

   Si incetisor-incetisor, m-am regasit aici asternand o lista a lucrurilor care pe mine ma incanta teribil de mult si de care caut sa ma bucur cat mai des cu putinta - zilnic, saptamanal, lunar ;)
  •  Sa ascult muzica, radio
  • Sa citesc carti, reviste, articole
  • Sa scriu
  • Sa fac & sa mi se faca poze
  • Sa ies cu oamenii dragi in plimbari
  • Sa savurez cafeluta de dimineata si mult ceai
  • Sa simt razele soarelui gadilandu-mi fata
  • Sa-mi cumpar...diverse (ce inteleg prin diverse, intr-o alta discutie - :D)
  • Sa ma inconjor de oameni pozitivi si de la care sa am permanent de invatat
  • Sa dansez
  • Sa inot
  • Sa ofer din cunostintele mele celorlalti
  • Sa ascult oamenii dragi
  • Sa ma joc cu copiii
  • Sa ma bucur de vocea si prezenta oamenilor dragi
  • Sa fiu alaturi de cei dragi atunci cand au nevoie
  • Sa vizionez piese de teatru
  • Sa mananc (ce interesant ca am ajuns sa trec asta pe post de hobby :))) )
  • Sa gatesc
  • ....
   Si tot scriind si tot scriind m-am trezit cu o lista lunga cat o zi de post :)) Hmm, si nici nu m-as fi gandit ca am atatea lucruri care imi plac. Si daca stau sa mai ma gandesc, cred ca mai pot adauga cate ceva :))
    Iar in final, trebuie sa recunosc ca sunt si curioasa din fire, astfel ca va intreb: voi ce hobby-uri aveti si cand a fost ultima data cand v-ati bucurat de unul din ele? :)




joi, 6 martie 2014

Despre puterea de a ne concentra pe lucrurile pozitive si despre deciziile pe care le luam in viata

   
   Am stat zilele acestea si am analizat o situatie de viata la care, probabil, foarte putini ne gandim. Si am inceput cu mine. Mi-am analizat limbajul. Am constientizat astfel ca proportia cea mai mare a cuvintelor folosite erau insotite de celebrul “nu”. Ce se invartea in jurul ideilor pe care incercam sa le transmit era cu precadere de panta aceasta a “nu-ului”. Am avut astfel un soi de tresarire constientizand ca, in loc sa imi canalizez energia in a incerca sa formulez totul pe principiul “da-ului”, obisnuinta si tentatia mea erau fix pe dos. Iata deci un prim exercitiu: am inceput sa reformulez din ce in ce mai des ce doream sa transmit si ce incepea cu “nu” :))
   Un alt val mi s-a ridicat in momentul cand am realizat ca, atat eu, cat si cei din jurul meu, suntem tentati sa povestim mai degraba ce nu ne place, ce nu ne atrage, ce nu ne dorim. Dar nicidecum sa gasim opusul medaliei si sa vedem si sa transmitem ce ne place, ce ne atrage, ce ne face fericiti, ce ne dorim. Deciziile pe care le luam in viata de multe ori se invart in jurul acestei stari oarecum duale pe care singuri ne-o generam. Ati sesizat sau analizat vreodata cum va simtiti in compania unor oameni pozitivi, fericiti, relaxati, inclusiv in limbaj, si cum va simtiti in preajma celor negativisti, fara zambet, care sunt intr-o permanenta plangere, dar fara sa actioneze vreodata? Asadar exercitiul numarul 2: stay focus on the good things ;)
    Si este cu atat mai interesant sa ne intrebam ce trebuie efectiv sa facem pentru a ne duce/readuce viata pe un fagas pozitiv, linistit, relaxat, implicat, dedicat, motivat, si mai completati domniile voastre cu orice alt termen...pozitiv ;) Si uite-asa am ajuns la exercitiul numarul 3: Actiunea ;) Daca va ajuta, eu va pot spune ca am inceput de aproximativ o luna sa ma organizez astfel: timp dedicat oamenilor dragi face to face, timp dedicat hobby-urilor - care la o adica se completeaza cu oamenii dragi ;) -, timp dedicat invatarii, timp dedicat socializarii etc.  
 
   Mergand pe ideea celor prezentate mai sus, imi trece prin minte, just like that, sa adaug ca pentru mine este teribil de important sa fiu intre oameni in fata carora sa ma inclin cu respect, pozitivi, dedicati, capabili, demni, respectuosi, in stare sa-si asume greselile, iar daca nu le recunosc, cel putin sa transmita prin actiunile lor acea parere de rau pe care o resimti cand gresesti, eficienti, organizati, dornici sa se depaseasca permanent. 

   Deci? Pe voi ce va face sa actionati si sa luati fraiele in mana? :)

Activităţile care ne ajută şi ne dezvoltă

Starting point    După ce am revăzut zilele acestea o prezentare TED extrem de cunoscută şi cu un mare impact pentru mine, mi...