joi, 5 iunie 2014

Intr-un turn de fildes sau modalitate realista de a vedea lucrurile?


   Articolul de saptamana trecuta (http://cristinaflorentinacalimaceanu.blogspot.ro/2014/05/cum-supravietuim-in-bucuresti.html) a trezit reactii diverse. Pornind de aici, am primit si remarca cum ca as trai intr-un turn de fildes. Mi s-a parut interesanta comparatia si chiar mi-a dat de gandit. Oare asa sa fie? Instinctul imi spune insa ca modalitatea in care am ales sa imbrac in cuvinte o realitate asa cum eu aleg sa o vad este ok... cel putin pentru mine :))
   Poate si prin prisma faptului ca tot ceea ce transpunem, transpunem prin experientele noastre si ale celor de langa noi. Recunosc, a fost o perioada a vietii mele in care eram si eu invaluita de o stare negativa. Dar viata m-a invatat ca daca nu fac altceva decat sa vad lucrurile rele, sa-mi consum timpul inutil, sa ma las trasa intr-o companie a unor oameni care nu fac altceva decat sa ma traga in jos, si toate acestea in cea mai mare parte a timpului, voi fi o persoana de care lumea va cam da bir cu fugitii. Si nici nu i-as fi putut condamna.



   Acum mai bine de 3 ani, nasii mei, oameni pe care ii indragesc si stimez foarte mult, mi-au spus niste lucruri importante, care mi-au ramas foarte bine intiparite in minte:
Nasa: “ – Fina, degeaba esti tu o persoana extraordinara, pentru ca daca vei continua pe acest fagas, si ii vei suporta toate acestea in continuare, te va trage in jos, iar mai apoi nimeni nu va mai vrea sa stie de tine.”
Nasul: “ – Fina, in viata cand iei o decizie, nu stii daca este buna sau rea. Dar timpul sigur ti-o arata.” ...” Viata este prea scumpa si prea scurta ca sa ti-o irosesti astfel.”

   Bunicul meu, omul care m-a crescut si a avut grija de mine, la 89 de ani, m-a intrebat: “Mai tata, tu esti fericita...?” Am simtit ca mi se umezesc ochii si am iesit din casa...
   Si incet incet am inceput sa actionez, pe toate planurile. Si am invatat sa ma autoeduc la randul meu. Pentru ca este foarte usor, poate, sa pui in cuvinte niste “idei din carti”, dar cand ajungi sa le pui in fapte, acolo apare greutatea. Si ai senzatia ca pici, si parca n-ai mai avea niciun chef sa te ridici. Si parca vrei sa vezi o mana intinsa, dar ea nu apare. Si-atunci trebuie sa inveti ca trebuie s-o cauti si s-o ceri. Iar cand ai gasit-o sa o apreciezi la adevarata ei valoare. Si parca iar simti ca te scufunzi (de griji, de probleme, de frustrarea ca nu-ti poti indeplini niste vise/obiective/vacante/mai stiu eu ce minuni, care, deh, ti se pare ca pentru alti sunt atat de usor de indeplinit. Si-atunci iar sa vezi piatra de incercare sa te gandesti ca poate si oamenii aceia pe care tu ii invidiezi, s-ar putea sa aiba si ei gandurile si greutatile lor).




   Ce-am vrut sa spun cu articolul de astazi, care pare mai degraba o pagina dintr-o carte de povesti, usor fara cap si fara coada? Ca de fiecare dintre noi depinde sa ne traim viata frumos, sa ne bucuram de momentele placute, sa ne construim pana la urma aceste momente, ca doar de-aia suntem stapanii propriei noastre vieti, sa alegem cine sa faca parte din viata noastra, sa ne concentram pe lucrurile pe care ni le dorim, sa ne intrebam ce facem pentru a le obtine si sa trecem la actiune! Si da, fiecare avem si zile mai putin placute, dar importanta este ponderea acestor zile in viata noastra. Pentru ca sa-mi fie cu pardon, dar daca din 7 zile ale saptamanii, 6 stam sa ne plangem si concret stam si admiram natura moarta, apai sa nu ne mai mire de ce una lume sta mai bine la capitolul viata decat voi.

   In concluzie: modalitatea mea realista de a vedea lucrurile este prin exercitiul pe care il fac zilnic de a avea o viata frumoasa ;) Voi cum stati la acest capitol? :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Activităţile care ne ajută şi ne dezvoltă

Starting point    După ce am revăzut zilele acestea o prezentare TED extrem de cunoscută şi cu un mare impact pentru mine, mi...