miercuri, 15 octombrie 2014

Familia mai presus de orice




   Este titlul cartii pe care nu intamplator am ales sa o citesc in aceste zile. Si chiar daca uneori avem senzatia ca realitatea din carti este alta fata de cea din viata de zi cu zi, asta nu inseamna ca nu putem invata ceva si din paginile unei carti...


   Acum ceva vreme discutam cu un om tare drag sufletului meu despre niste aspecte importante care tin de familie, de copii, despre lucruri mai mult sau mai putin vazute ale vietii. Aceste discutii au rostul lor prin prisma unor experiente (stiute sau nestiute), pentru a ne reaminti ce avem mai drag langa noi, care sunt stalpii nostri de sustinere in aceasta viata, care sunt oamenii care ne sunt alaturi cand avem cea mai mare nevoie, dar si cei care se bucura de bucuria noastra. 


   Constatam la un moment dat cu amaraciune ca ramanem fara job, sau ca un prieten ne tradeaza increderea, sau ca noi, la randul nostru, le inselam asteptarile celorlalti, sau ca atunci cand crezi ca ai tot ce ti-ai putea dori (o familie minunata, un job excelent, prieteni buni, o groaza de obiecte materiale care ne ofera un anumit confort in viata), vine altceva sa spulbere acea lume mai mult sau mai putin perfecta in care traiesti. Si poate gasesti chiar si vinovati, poate crezi ca e cel mai grav lucru care ti se putea intampla, poate ai acea senzatia ca lumea se prabuseste in jurul tau... Si totusi timpul mai face un pas cu o zi si inc-o zi si inca o zi. Si incepi sa simti din ce in ce mai mult ca din orice ai de invatat (bineinteles daca ai puterea ;) ), ca ce credeai tu ca fiind cel mai mare dezastru pe care il puteai simti se transforma in ceva asemeni unor piese de puzzle care iti sar imediat in ochi, ca sub tot cerul mohorat sub care te-ai aflat atata vreme, niste raze de soare isi fac simtita prezenta...cu liniste, multa liniste, cu un zambet atent, cu un suras in coltul gurii, cu o voce calda la celalalt capat al firului, cu un mesaj de buna dimineata sau un gand de noapte buna.


   Si mai apare o pata de culoare despre care mi-am dorit sa precizez in articolul de astazi. Uitam sa apreciem ce avem in fuga noastra dupa ce ne-am dori, indiferent ca fac referire la familie, lucruri, prieteni sau orice altceva. Vorbim impreuna aceeasi limba si totusi ne intelegem separat din teama, din convingerea ca “las’ ca stiu eu mai bine”, din rusine, din frica ca vom fi judecati intr-un fel sau altul. Si mai trece o zi... si ajungi sa te intrebi: “Ce este cel mai important pentru mine in aceasta viata?” ;) Nu observam micile detalii care fac diferenta pentru ca deja le luam ca date, uitam sa dam valoare...unei feliute de chec sau unui mar care este atat de gustos ;)
   Citatul de mai jos este luat din cartea despre care pomeneam si pe care am vrut sa il transmit ca atare, din nou nu intamplator. 

   “Curajul nu este definit de catre cei ce au luptat si nu au cazut, ci de catre cei care au luptat, au cazut si s-au ridicat din nou.”



 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Activităţile care ne ajută şi ne dezvoltă

Starting point    După ce am revăzut zilele acestea o prezentare TED extrem de cunoscută şi cu un mare impact pentru mine, mi...